Het succes verhaal van The Soca Boys featuring Van B. King met de zomerhit van 1998, "Follow The Leader" zal niemand ontgaan zijn, getuige de nummer 1 positie die The Soca Boys vier weken lang behaalden.

"Follow The Leader" groeide zelfs uit tot het nieuwe "volkslied" van Nederland, dus reden te meer om uit handen van Fabienne in haar TMF programma, "Tout Fabienne", de nummer 1 TMF award in ontvangst te nemen en vervolgens ook de Gouden CD voor meer dan 50.000 exemplaren overhandigd te krijgen.

Dit bracht dan ook met zich mee dat "Follow The Leader" naast de eigen CD "The Album" ook op vele verzamel CD's terug te vinden is. Dit had tot gevolg dat Van B. King en danseressen ruim 400 succesvolle concerten/ optredens/ radio & televisieshows in het land verzorgden en mede hierdoor ook duizenden fans aan hun zijde kregen.

Door dit enorme succes werden de opvolgers "Bumpin'(Keep On Bumpin') & "The Soca Gang" eveneens een succes en worden deze telkens weer meegezongen tijdens de concerten en vervolgens werd ook een album met heel veel dansbare muziek op de markt gebracht.

Mede door dit enorme succes bezocht Van B. King ook het buitenland, waar onder andere de Spaanse kust werd bezocht en Zuid - Amerika werd aangedaan voor een toernee, waar men in de ban was van Van B. King. Hierdoor konden zij in bijvoorbeeld Venezuela zelfs niet "zomaar" over straat lopen of genieten van de Zuid Amerikaanse zon. Toeterende auto's, fluitende en hysterische fans waren schering en inslag, want de Van B. Kingmania was toegeslagen.

Veel grootser werd het succes toen besloten werd om een spaanstalige versie op te nemen van Follow The Leader, "Signan Al Lider" geheten, en sloeg echt in als een bom en The Soca Boys featuring Van B. King waren niet meer stuk te krijgen en stonden beide nummers weken in de top 5 van Venezuela. Daarna volgde Colombia waar de single weken op nummer 1 stond. Hoe lang het ook duurt, land na land valt uiteindelijk voor de swingende muziek van Van B. King. Zo zien we dat zelfs na bijna drie jaar nadat "Follow The Leader" in Nederland was uitgekomen, dit alweer een hit wordt in diverse andere landen. (Afrika, Australië, Canada, en vele delen van Zuid-Amerika)

Sinds 2002 heeft Van B. King besloten om als solo-artiest verder te gaan met zijn soca-dancers waarbij hij veel steun geniet van fans, vrienden en sponsors.

Chacron - SocaGangOnlangs is de nieuwe single "Chacaron" uitgekomen die in de club-scene tot een ware hit aan het uitgroeien is maar nu ook de hitlijst aan het bestormen is!

Rest ons verder af te sluiten met:
If you want to party join the Van B. King Gang!